A rögzített fogsorokról

Stabil fogsort szeretne, mert a régivel nem boldogul? Lesorvadt íny esetében, főképpen alsó fogsoroknál sajnos a vákuum nem elegendő a fogsor helybentartásához. Lötyög a fogsor a szájban, nem lehet vele enni, beszélni. De szerencsére van megoldás! Hála a technikai fejlődésnek, van mód arra, hogy akár a meglévő fogsorát is stabilan rögzítsük a szájában.

4-6 implantátum illetve rögzítőelem segítségével egy hosszú távú és biztonságos megoldást lehet elérni. Jóval olcsóbban mint máshol, hiszen egy implantátum nálunk csak 8OOOO.- forint. Tudom, ez is nagy összeg, de olvasson tovább, és meglátja a végeredmény tekintetében megéri ez a beruházás.

Rögzített fogsor 2.jpg

Ha Önnek lesorvadt az ínye és nincs ami helybentartsa a fogsort, akkor érdemes ezen az ajánlaton elgondolkodnia! A patentos rögzülésnek köszönhetően a továbbiakban már nem a vákuumhatás tartja szájban a fogsort, ezért a fogsor mérete csökkenthető, a teljes szájpadlást elfedő része eltávolítható. Így  könnyebb megszokni a fogsort, megszünnek a vele járó kellemetlenségek, mint pl. a hányinger, a fogsor helybentartásához kialakuló reflexek, önkéntelen nyelv- és mimikai mozdulatok, szorongás, stb.

Sok helyen úgy reklámozzák ezt az eljárást, hogy már 2 db implantátum is elég a fogsor erős rögzítéséhez. Ez már elméletben sem igaz, nemhogy a gyakorlatban. Ugyan a beszédhez elegendő lenne, hogy két implantátum tartsa a fogsort, de az evésnél már okozhat meglepetéseket, amikor a két implantátum közötti képzeletbeli forgástengelyen elkezd billegni a fogsor. Persze nem rögtön, de akár pár hónapon belül csalódottan tapasztalhatja, hogy már megint baj van. Két implantátumon sokkal hamarabb kopik ki a rögzítést biztosító műanyag patentelem, így ez csak félmegoldás. Ezzel valamivel olcsóbban jutott rögzitett fogsorhoz (4 helyett 2 implantátum), de jó megoldást nem kapott! Át lett verve!

 

Alsó fogsorhoz 4 db, felsőhöz 6 db implantátum ad kellő stabilitást. Akár új fogsort készíttet, akár a régihez ragaszkodik, a műtét után közvetlenül az implantátumokra adaptálja az orvos a fogsort.

 

Nos, akkor számoljunk!

 

Egy alsó már meglévő fogsor esetében:

 

  4 x 8O.OOO.- = 32O.OOO.-

+      2O.OOO.- ez a régi fogsor adaptálásának a díja, amit az operáció után végez el a fogorvos.

+      14.OOO.-  CT-felvétel, mely szükséges ahhoz, hogy a fogorvos lássa, milyen az Ön      

                       szájának a csontozata, hova tudja beültetni az implantátumokat

Azaz 354.OOO.- forint.

 

Ez a minimum költség, erre még rájöhet például egy periimplantitis hajlam genetikai teszt, mely 24.000 Ft. Ez hivatott kiszűrni, hogy Ön hajlamos-e arra, hogy az implantátum kilökődik. Illetve felmerülhetnek egyéb költségek, melyek páciens függőek és egyénről-egyénre változhatnak. Ezekről a fogorvosi konzultáción tájékozódhat.

 

Összességében ez nem nagy összeg, ha arra gondolunk, mennyivel komfortosabb, nyugalmasabb lesz a fogsor viselése, megszűnik a napi ragasztgatás, a rettegés minden evés előtt, a társaságban elszenvedett kínos helyzetek.

 

Itt egy rövid videó, hogy hogyan néz ki, hogyan működik egy rögzített fogsor.

Ha felkeltettük érdeklődését vagy további kérdései vannak, hívjon minket!

Rögzített fogsor.jpg