top of page

A rögzített fogsorokról

Stabil fogsort szeretne, mert a régivel nem boldogul? Lesorvadt íny esetében, főképpen alsó fogsoroknál sajnos a vákuum nem elegendő a fogsor helybentartásához. Lötyög a fogsor a szájban, nem lehet vele enni, beszélni. De szerencsére van megoldás! Hála a technikai fejlődésnek, van mód arra, hogy akár a meglévő fogsorát is stabilan rögzítsük a szájában.

4-6 implantátum illetve rögzítőelem segítségével egy hosszú távú és biztonságos megoldást lehet elérni. Jóval olcsóbban mint máshol, hiszen egy implantátum nálunk csak 8OOOO.- forint. Tudom, ez is nagy összeg, de olvasson tovább, és meglátja a végeredmény tekintetében megéri ez a beruházás.

Rögzített fogsor 2.jpg

Ha Önnek lesorvadt az ínye és nincs ami helybentartsa a fogsort, akkor érdemes ezen az ajánlaton elgondolkodnia! A patentos rögzülésnek köszönhetően a továbbiakban már nem a vákuumhatás tartja szájban a fogsort, ezért a fogsor mérete csökkenthető, a teljes szájpadlást elfedő része eltávolítható. Így  könnyebb megszokni a fogsort, megszünnek a vele járó kellemetlenségek, mint pl. a hányinger, a fogsor helybentartásához kialakuló reflexek, önkéntelen nyelv- és mimikai mozdulatok, szorongás, stb.

Sok helyen úgy reklámozzák ezt az eljárást, hogy már 2 db implantátum is elég a fogsor erős rögzítéséhez. Ez már elméletben sem igaz, nemhogy a gyakorlatban. Ugyan a beszédhez elegendő lenne, hogy két implantátum tartsa a fogsort, de az evésnél már okozhat meglepetéseket, amikor a két implantátum közötti képzeletbeli forgástengelyen elkezd billegni a fogsor. Persze nem rögtön, de akár pár hónapon belül csalódottan tapasztalhatja, hogy már megint baj van. Két implantátumon sokkal hamarabb kopik ki a rögzítést biztosító műanyag patentelem, így ez csak félmegoldás. Ezzel valamivel olcsóbban jutott rögzitett fogsorhoz (4 helyett 2 implantátum), de jó megoldást nem kapott! Át lett verve!

 

Alsó fogsorhoz 4 db, felsőhöz 6 db implantátum ad kellő stabilitást. Akár új fogsort készíttet, akár a régihez ragaszkodik, a műtét után közvetlenül az implantátumokra adaptálja az orvos a fogsort.

 

Nos, akkor számoljunk!

 

Egy alsó már meglévő fogsor esetében:

 

  4 x 8O.OOO.- = 32O.OOO.-

+      2O.OOO.- ez a régi fogsor adaptálásának a díja, amit az operáció után végez el a fogorvos.

+      14.OOO.-  CT-felvétel, mely szükséges ahhoz, hogy a fogorvos lássa, milyen az Ön      

                       szájának a csontozata, hova tudja beültetni az implantátumokat

Azaz 354.OOO.- forint.

 

Ez a minimum költség, erre még rájöhet például egy periimplantitis hajlam genetikai teszt, mely 24.000 Ft. Ez hivatott kiszűrni, hogy Ön hajlamos-e arra, hogy az implantátum kilökődik. Illetve felmerülhetnek egyéb költségek, melyek páciens függőek és egyénről-egyénre változhatnak. Ezekről a fogorvosi konzultáción tájékozódhat.

 

Összességében ez nem nagy összeg, ha arra gondolunk, mennyivel komfortosabb, nyugalmasabb lesz a fogsor viselése, megszűnik a napi ragasztgatás, a rettegés minden evés előtt, a társaságban elszenvedett kínos helyzetek.

 

Itt egy rövid videó, hogy hogyan néz ki, hogyan működik egy rögzített fogsor.

Ha felkeltettük érdeklődését vagy további kérdései vannak, hívjon minket!

Rögzített fogsor.jpg
bottom of page