Bio HPP - Új csúcsanyag a fogpótlásban!

A BioHPP (High Performance Polymer = Csúcsteljesítményű polimer) egy poliéteréterketon bázisú termoplasztikus anyag, mely évtizedek óta sikeresen használt összetétel a sebészeti helyreállítások területén. Nagy stabilitási és rendkívüli polírozhatósági tulajdonságainak köszönhetően a BioHPP alkalmas csúcsminőségű fogpótlások előállítására. Rugalmassági tulajdonságai megközelítik a természetes csontét, így nagyobb méretű implantátumos restaurációkhoz is alkalmas. Esztétikus, fehéres színárnyalata nagy előnyt jelent a fogpótlások előállításánál is. Tökéletesen biokompatibilissá teszi,  hogy vízben nagymértékben oldhatatlan, mely előnyt jelent allergiás betegek kezelésekor.

A csúcsteljesítményű polimerek kiválóan alkalmazhatóak rögzített vagy kivehető fogpótlások vázanyagaként. Egyrészt lényegesen olcsóbbak, mint az aranyötvözetek, másrészt jóval kisebb súlyúak és könnyebben kidolgozhatóak, mint a nem nemes ötvözetek, a titánötvözetek vagy a kerámiák, illetve a cirkónium-dioxid. Ezeken túl nem elhanyagolható az a tény, hogy a növekvő számú fémallergiás betegeknél a legmegfelelőbb megoldás a teljesen fémmentes pótlás.

Rugalmassági modulusa 4000 MPa, amely kb. az emberi csonténak megfelelő, így csökkenti az állcsontra jutó terhelés mértékét. Ennek következtében a legmegfelelőbb vázanyag implantátumos restaurációk esetén.

Magas kopásállósága és precíz kialakíthatósága magas frikciót biztosít a szekunder rendszerek készítésénél. Így önmagában alkalmassá teszi ehhez, akár további elhorgonyzási rendszerek használata nélkül is.

Felhasználhatóságának csak a fantázia szabhat határokat, legyen szó akár csavarozott pótlásokról, beragasztott koronákról, hidakról, bonyolult teleszkóp- vagy sínes rendszerekről, esetleg akár csak egy csapcsonkról.

Forrás: Bredent sajtóanyaga alapján

Bio HPP és PEEK
stéges fogsor PEEK-ből
PEEK konstrukció
fémlemez PEEK-ből
Bio HPP