MacGyver, James Bond és a törött fogsor

 

Emlékszünk még a nyolcvanas évek egyik legszimpatikusabb főhősére, MacGyverre, aki svájci bicskájával és ragasztószalagjával bármilyen életveszélyes helyzetből ki tudta menteni magát? Ki ne szeretett volna néha a bőrébe bújni, amikor otthon elromlott valami, amit egyszerűen, gyorsan meg kellett volna javítani, hogy végre bezsebelhessünk a feleségünktől egy igazi főhősnek kijáró tekintetet (puszit, sört, ebédet, stb.) . Hát igen, pedig akkor még pillanatragasztó sem volt, ami azért gyakran kettő-az-egyben helyettesíti a svájci bicskát és a ragasztószalagot.

- Na jó, de hogy jön ide a Bond? A 007-es ügynökre gondolsz? És különben is, térj már a lényegre!

- A Bond? Ja az csak úgy, hogy a ragasztó angolul glue.

- ???

- Meg néha bond vagy bonding glue (Ferrobond, Loctite és társai),  no meg a figyelemfelkeltő cím miatt. Egyébként a James is tudott trükköket, de ő azért gyilkolászott is, ellenben a MacGyverrel, aki az erőszakmentes barkácsolás híve volt. Csakúgy mint mi fogtechnikusok.

- Mi van? Most hülyülsz? Nyögd már ki, hogy mit akarsz?

- Jó, elmondom. Szóval utáljuk, ha a protkót viselő MacGyver-jelöltek pillanatragasztóval akarják megragasztani az eltört fogsorukat. És amikor már szédelegnek a ciánakrilát gőzétől, meg már véresre marta a ragasztó az ínyüket, akkor jönnek, hogy valami nem jó a fogsorukkal. Tegnap még jó volt, most meg égeti a szájukat meg minden. - Doktor úr, ugye megtudja csinálni? - 

Na, mi fogtechnikusok meg ettől gőzölünk be. Ugyanis:

1. A kedves páciens ritkán ragasztja össze tökéletes pontos-sággal az eltört fogsor két részét. Ami bajos, mert ha nem illeszkedik pontosan, akkor újra eltörik és legtöbbször nem ott, ahol előzőleg megragasztotta.

2. Többnyire annyira belelkesül a mekgájvereléstől, hogy örömében annyi ragasztót folyat rá, hogy az megolvasztja a fogsor alapanyagát, az akrilt.

3. Mi nem szeretünk MacGyvert játszani, de jóistent se.

Na már most mondhatnánk azt is, hogy: „Persze csak nyugodtan ragaszgassák maguknak a fogsorukat, occsó is jó is, legfeljebb maj’ csinálunk újat”. Ez aztán az üzleti fogás! Padaam!

Ehelyett mi azt mondjuk, NE RAGASZGASSÁK!!! Ha eltört, hozzák el hozzánk, mi saját anyagával megjavítjuk, ha kell alábéleljük, hogy ne törjön el mégegyszer és ha már régi a fogsor, akkor legfeljebb majd csinálunk egy újat.

Ha Ön is szeretné.

De addig is, bízzák ránk a ragasztást, ha nem is egy pillanat alatt, de pár órán belül megjavítjuk!

(Ja és az Önök érdekében: Ugyanezt tanácsoljuk, a körömreszelővel, kombinált fogóval kapcsolatban is. Inkább jöjjenek el hozzánk, egy kis igazítás lehet, hogy nem is kerül semmibe, egy kisebb javításért is szívesen ki fogják fizetni azt a pár ezer forintot, de egy új fogsor már sokkal drágább lesz.)

Szép napot!

© 2018 by Nyáry Gergely. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now